Uienjam “Confiture d’Oignons”
Eenmaal per jaar organiseert Materne Haegelin open dagen in de Elzas. Meer over deze dagen kunt u hier lezen >>>
Tijdens de Open Dagen zijn er verschillende activiteiten. Enkele jaren geleden was er een kookworkshop waar specialiteiten uit de Elzas gemaakt werden. Daar hebben we natuurlijk aan mee gedaan!
Benodigdheden:
- 1 kg rode uien
- 400 gram fijne kristalsuiker
- 20 cl Balsemico azijn
- 50 cl Materne Haegelin Pinot Noir
- 40 gram boter
Schil de uien, doe de uien in een pan met dikke bodem,laat fruiten in de boter. Voeg de suiker toe en de azijn en laat het zachtjes koken gedurende 30 minuten. Giet de wijn erbij en kook nog 30 minuten. Doe het uienmengsel in goed schoongemaakte potten en sluit deze onmiddellijk.
Deze uienconfiture smaakt fantastisch bij een paté.
In de koelkast bewaren.
Naar idee van: Materne Haegelin en Fransje Steinmetz