Cheesecake “Kaeskuche”
Deze cheesecake is voor 6 personen, 30 minuten voorbereiding, 35 minuten oven
Voor het deeg:
- 350 gram bloem
- 1/2 zakje gedroogde gist
- 125 gram zachte boter
- 2 eieren
- 3 theelepels suiker
- 50 gram blanke rozijnen
- 1/2 dl eau de vie (https://www.lechateaudemamere.nl/product/poire-williams/)
- 3 eieren
- 500 gram fromage blanc
- 1 pakje puddingpoeder (room- of vanillesmaak, geschikt voor 500 ml melk)
- 100 ml crème fraîche
- 200 gram suiker
Meng de bloem, gistpoeder en zachte boter door elkaar. Klop 2 eieren met 3 eetlepels suiker los. Meng het door het deeg, even rusten. Week de rozijnen in de eau de vie. Splits 3 eieren. Klop de fromage blanc los. Voeg al kloppend de puddingpoeder toe. Meng er vervolgens de crème fraîche, 2 eierdooiers en 200 gram suiker door. Giet de rozijnen af en roer ze door de vulling. Verwarm, de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 27 cm doorsnee. Bekleed hiermee een taartvorm van ca. 25 cm. Klop 3 eiwitten stijf. Spatel het eiwit door de vulling. Schep de vulling op het deeg. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
Uit: Geheimen van de Alsace – Conseil Interprofessionnel des vins d’Alsace