Kip in witte wijn ” Coq au vin ” in 30 minuten
Voor 4 personen:
- 40 gram boter
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 1 grote, gesnipperde ui
- 2 fijngehakte tenen knoflook
- 4 bospenen in dunne plakjes
- 400 gram kipfilet
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- 150 ml witte wijn
- 250 gram champignons
Verwarm 25 gram boter in een hapjespan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Voeg vervolgens de ui, wortel en knoflook toe en bak ze 2 tot 3 minuutjes zachtjes mee. Snijd de kip in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Leg de kip tussen de groenten en bak ze op iets hoger vuur in 5 minuten mooi bruin. Strooi de tijm erover en schenk de wijn erbij. Stoof de kip in 15 minuten zachtjes gaar. Snijd de champignons in vieren en bak ze in een koekenpan met 15 gram boter op hoog vuur bruin. Schep ze door het kipgerecht.
Serveer met een frisse salade en verse, grove patatjes.