Stoofpot “Baeckeoffe”
Dit gerecht werd vroeger bereid in de oven van de bakker, vandaar de naam Baeckeoffe.
Snijd evenveel ontbeend vlees van lam, varken en rund in gelijke blokjes. Marineer een aantal uren in Materne Haegelin Pinot Noir Tradition, ui, knoflook, een bouguet garni en zout en peper. Doe het vlees in een Elzasser schaal (aardewerk) op een laagje dungesneden aardappelschijfjes. Daarop gesnipperde ui, weer een laagje aardappelschijfjes en wortelschijfjes. Giet er Materne Haegelin Rouge d’Alsace over tot het onder staat. Peper en zout naar smaak aan het geheel toevoegen.
In een voorverwarmde, gematigde oven ongeveer drie uur laten garen. Later de oven iets lager zetten. De deksel kun je met een deegrand vastplakken.
Dien de baeckeoffe in de schaal met een groene salade ernaast.
Naar recept van: Fransje Steinmetz